Novedades Valkiria

El co-lideratge és el lideratge femení

Free ebooks Library z-lib project

Com ha de ser el lideratge de les dones al S.XXI i la gestió de les soft skills a les organitzacions? A la jornada del passat 22 de novembre a l’espai Bital, co-organitzada per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i Valkiria, reflexionarem sobre com gestionar el talent a través dels valors des de la perspectiva del sector públic i privat.

Una visió diferent del lideratge basat en valors

Simon Dolan, referent mundial en valors i futur del treball i president de Global Future of Work Foundation (GFWF), explicava les condiciones necessàries per liderar en aquest nou món: establir confiança amb els teus col·laboradors, comunicar i viure els teus valors de forma coherent i identificar les teves competències de lideratge que et falten i fer alguna cosa.

Panell de directives extraordinàries: reptes i oportunitats

“S’han de posar en pràctica accions arran d’allò que escoltes del teu equip”, explicava Sònia SerracarbassaDirectora Catalunya Convention Bureau – Agència Catalana de Turisme. Per a Sònia, liderar és anar més enllà de la promoció i captació per al negoci. És conèixer quines són les necessitats de la indústria i del sector.

Anna Mercadé, Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, defensava els valors en femení als Consells d’Administració de les empreses però a més, “hem de ser conscients que les dones tenim els patrons masculins interioritzats”, senyalava.

Al 70% de les empreses a Catalunya no hi ha dones als Consells d’Administració. L’objectiu al 2030 és aconseguir que el 50% dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones

No solament es debatia sobre la bretxa salarial, el sostre de cristall… sinó també el dèficit de professionals STEM, com comentava la Directora d’Adquisició de Talent i Mobilitat d’Schneider Electric, Eva Roca. Posava l’accent en trencar els estereotips a les escoles de primària i explicar què fa un enginyer a la seva companyia.

Per a Ester Manzano, Directora general de Modernització i Innovació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, si no treballes des dels valors, res pot sortir bé. “Ser sensible per liderar no és el mateix que ser dèbil, s’ha de canviar el mindset i aprofitar la tecnologia”.

“Al sector públic canviem la vida de les persones”. Així ens impactava Ariadna Rectoret, Directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. A l’Administració Pública, el 66% són dones i el lideratge femení mai és individual.

De Directora de RRHH a Directora General, amb 32 anys, embarassada i en un món d’homes, Marta Labata, Directora General de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ens aportava dos claus vitals: no renunciar a ser qui ets i creure per veure (amb els projectes i les persones).

Gent connectada emocionalment a través dels valors

Quins són els valors principals per a un lideratge en femení per potenciar el talent del futur? Aquest va ser el repte que donava pas a les dinàmiques de treball dels assistents.

Agraïments a:

Equip de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya:

  • Eulàlia Pla Rius
  • Tània Fernàndez Lleonart
  • Arantxa Castedo López

Sra. Núria Balada Cardona, Presidenta de l’Institut Català de les Dones

Sr. Xavier Gatius i Garriga, Secretari general de Polítiques Digitals i Administració Pública

Sra. Joana Barbany i Freixa, Directora general de Societat Digital

Equip Valkiria:

Yolanda Triviño, CEO & Co-fundadora Valkira

Véronique Barlagne, Cecilia Bracco, Alexander Arnal, Cristina Vidal, Flor Cepero.

Mercè Martínez Martos – Espai Bital

Tècnic d’imatge: David Hidalgo

Tècnic de So: Roger AV Services Barcelona

La entrada El co-lideratge és el lideratge femení se publicó primero en World Work Innovation Barcelona.

Artículos relacionados

Close
Close